Yrittäjyys kasvutarinana

Syksyllä 2018 juhlittiin, stressattiin koulutöistä ja totuteltiin uuteen arkeen Suomen Ateenaassa. Syksyllä 2021 perustettiin yhteinen brändi Onna Viestintä ja haaveiltiin yhteisen yrityksen menestymisestä. Syksyllä 2024 ollaan menestyneitä yrittäjiä. Tai sitten jossain ihan muualla, esimerkiksi molemmat eri puolilla Suomea täysin uusien työkuvioiden parissa. 

 

Vaikka me ei voida kurkata tulevaisuuteen, me voidaan haaveilla siitä. Onnan suhteen haaveet ovat muotoutuneet jo melko pitkälle, vaikka toisaalta me etsitään edelleen esimerkiksi selkeämpää runkoa meidän palvelutarjontaan. Kaikki on periaatteessa tosi levällään, mutta kuitenkin samaan aikaan selkeää. Koko Onna tuntuu niin luonnolliselta ja se on jo osa meidän molempien identiteettiä. Onna on alusta asti lähtenyt kasvamaan vahvasti meidän matkassa, ja me ollaan lähdetty kasvamaan Onnan myötä. Onna on ennen kaikkea siis kasvutarina kohti viestinnän ammattilaisuutta. Vaikka Onna syystä tai toisesta lopettaisi toimintansa, se on jo nyt antanut niin paljon, että se on aina osa meitä.

"Onna on ennen kaikkea siis kasvutarina kohti viestinnän ammattilaisuutta."


Vaikka haaveilu on ihanaa ja tärkeä osa omiin tavoitteisiin pääsemistä, on tärkeä myös muistaa keskittyä nykyhetkeen ja olla läsnä tässä ja nyt. Haluammekin pyrkiä ajattelemaan yrittäjyyttä siten, että teemme nyt sen mitä pystymme ja katsomme mihin se johtaa. Teemme kaiken niin hyvin kuin voimme saatavilla olevien resurssien puitteissa ja luotamme siihen, että se riittää. Toisaalta tietämättömyys myös lisää jännitystä, joka omalta osaltaan kasvattaa työn kiinnostavuutta ja tekee Onnan kasvutarinasta jatkuvan jännitysnäytelmän.   


Onna Viestintä kasvattaa meitä, me kasvatetaan Onna Viestintää. Kuva: Paula Fågel.


Vaikka harva juttu on elämässä varmaa, niin ainakin se on, että me voidaan vuosien ja vuosikymmenten jälkeen kiittää parikymppisiä Oonaa ja Annaa. Me voidaan kiittää itseämme ja toisiamme siitä, että me uskallettiin. Uskallus on avain yrittäjyyteen ja omien haaveiden toteuttamiseen. Meidän muistutus just sulle, tämän tekstin lukijalle onkin: ilman uskallusta et voi saavuttaa sun unelmia. 

 

Uskallusta sun päivään,

Onna Viestintä <3


Arkistoi