Ihmiset haluavat tulla ymmärretyiksi
Milla Harju
Viestijä vieraana on Onna Viestinnän blogisarja, jossa päästään tutustumaan eri vieraisiin ja heidän työssä tarvittavaan viestintään. Viestijä vieraana -blogisarjan tarkoituksena on avata sitä, kuinka laajasti viestintä näkyy työelämässä, ja millaista viestinnän osaamista eri aloilla tarvitaan.


Sosiaalisen median markkinointiin keskittyvänä yrittäjänä viestintä on luonnollisesti olennainen osa omaa arkea ja työtä.

Viestintä näkyy markkinoinnissa paljon, kun mietitään esimerkiksi minkälaisella sisällöllä saadaan kohderyhmän huomio ja miten viestitään tuotteen tai palvelun tuoma arvo tavalla, joka resonoi ja vie ihmistä kohti ostopäätöstä.

Työhöni kuuluu näiden asioiden pohtiminen asiakkaideni puolesta, jotta he saavat lisättyä yrityksensä näkyvyyttä, tunnettavuutta, sekä myyntiä. Viestintä on taito, jonka voi oppia ja jossa voi aina kehittyä. Se on myös taito, josta on mielestäni jokaiselle jotain hyötyä.


Viestintä ei näy pelkästään sisällöntuotannossa

Vaikka viestintä on olennainen osa markkinointia, niin viestinnän tärkeys näkyy myös asiakaskohtaamisissa, kuten moni varmasti tietääkin – varsinkin jos on joskus tehnyt asiakaspalveluun liittyvää työtä.

Yrittäjänä haluan, että asiakkaani saa minusta positiivisen vaikutelman heti ensimmäisestä tapaamisesta tai keskustelusta lähtien. Haluan, että asiakas tuntee, että ymmärrän hänen tarpeensa ja että hän ymmärtää, mitä pystyn hänelle tarjoamaan ja miksi hänen kannattaa ostaa palveluita juuri minulta.

Ihmiset viestivät samoistakin asioista eri tavoin. Tämän huomaan entistä paremmin, mitä enemmän olen erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä. Kukaan ei pysty miellyttämään tai palvelemaan jokaista, eikä se ole tavoitteenikaan. Pyrin silti aina jättämään itsestäni hyvän mielikuvan ja kivan fiiliksen, tuli ihminen asiakkaakseni tai ei.

Ei vaadi paljon, että jättää itsestään hyvän fiiliksen toiselle ihmiselle. Mielestäni kaikkien kannattaisi pyrkiä olemaan toiselle kiva ja myös siinä tavalla, jolla viestii, on merkitystä.

Vaikka kemiat ei kohtaisi, eikä kauppaa synny, niin me ollaan kaikki vain ihmisiä. Ihmiset haluavat tulla ymmärretyiksi ja kuulluiksi. Ihmisillä on joskus huonoja päiviä, mutta voimme silti kohdata heidät ystävällisesti ja ymmärtäväisesti. Pidetään mieli avoinna ja muistetaan olla toisillemme kivoja, sillä se vie jo pitkälle.


Milla Harju.


Ihmisten ymmärtäminen pätee myös markkinoinnissa

Markkinoinnissakin pätee samat asiat: meidän täytyy yrittää ymmärtää ihmisiä, jotta voidaan tehdä sisältöä, joka resonoi heihin. Pidetään kuitenkin mielessä, ettei kaikkia voi aina miellyttää, eikä tarvitsekaan. Ei edes kannata tehdä markkinointia sellaisella tavalla, että yrittäisi puhutella kaikkia. Tällöin viestistä tulee melko varmasti sellainen, ettei se resonoi kenellekään, eikä kukaan ajattele ‘’Vau, tuntuu että tämä viesti on suunnattu juuri minulle!’’.

Markkinoinnissa meidän pitää huomioida kohderyhmämme mieltymykset ja ajatukset, joten tässäkin on tärkeää pitää mieli avoinna ja lähestyä asioita vähän erilaisista näkökulmista. Kun markkinoidaan tuotetta tai palveluita ei voida pelkästään ajatella, mistä MINÄ tykkään tai miten MINÄ ajattelen, vaan miten ihanneasiakkaamme tai kohderyhmämme ajattelee.

Viestinnästä on aina hyötyä. Olitpa sitten tekemässä sisältöä yrityksen somekanaviin tai tapaamisessa potentiaalisen asiakkaan kanssa; viestinnällä on suuri vaikutus siihen, minkälainen mielikuva annetaan toisille ihmisille.


Kirjoittaja: Milla Harju

Ota Millan Instagram seurantaan tästä. Milla jakaa Instagramissa somemarkkinoinnin vinkkejä yrittäjille sekä omia ajatuksia yrittäjyydestä.

Arkistoi